vilken helg

 
 
Hur gött var det inte under påskhelgen? Iallafall här i stockholm, satt i linne när det var lä, underbart. Betyder detta att våren nu är här? ;)
 
1

lite stolt

 
 
HIttade denna, lite stolt. Jag vet att när jag läste om detta kring läkarprogrammet och reagerade på att amerikanska utbildningar alltid toppar så var jag lite kritiskt. Såg dock nu att QS är brittiskt, trodde det  var amerikans. Jag vet dock att sjuksöterskeutbidlningen "over there" är lite före, den har tex lite mer medicniska kurser och är på 4 år. Enligt många av dem jag pratat med på VFU skulle det uppskatta mer sånna kurser. Jag vet att KI håller på att utreda om man ska ändra upplägget på SSK sektionen men vet ej om detta är något som sker nationellt också? någon som vet?  Självklart ska vi fortfarande vara experter på omvårndad men mer medicinsk kunskap kan vara bra för att kunna erbjuda en bättre omvårdnad och kanske lyfta vår proffession?
 
 
 
 
 

dålig uppdatering

Denna vecka har det vart endel att göra kan man säga. Jobb, plugg och tight schema mellan olika upppgifter i skolan. Vi hade en uppgift att filma oss själva olika i vårdmiljöer. kul men vilken ångest haha. Jag fick dock spela ambulansjsuköterska vilket var kul försig ;)
 
Det känns verkligen att det bara är två-tre veckor kvar av denna första kurs.  så skönt med lite påsk även om påsken innebär jobb och plugg hahaha. men lite mer självstuider behövs känner jag. Det bästa hade vart att inte boka in jobb denna helg men Storhelgs ob't lockar. så blir tre pass så nu gäller verkligen disciplin och planering för att inte sitta i sista sekund igen ;) 
 
 
Jag vill passa på att önska alla en trevlig påsk!